F LUAHAN HATI: Nasib Studen Politeknik Macam Aku Ni!! | storymory about me!

Sunday, 8 September 2013

LUAHAN HATI: Nasib Studen Politeknik Macam Aku Ni!!

Assalamualaikum




Memang lama gila aku tak update entry dlm blog ak nie..ada lah dalam 6 bulan..memang aku sangat sibuk..so, sekarang aku dah gradute sebagai seorang pelajar politeknik..aku grad dalam bulan 5 lagi..sekarang terkapai2 mencari hala tuju hidup.


Seriously,,memang tension lol..result aku dalam kategori sedang2 elok je nak habaq hang nie..ambo0ii dah pandai cakap utara nooii..hehehehe..ok2 back t0 the point..Matlamat aku sekarang nak sambung belajar nak sambung degree lepas itu master then kalau ada rezeki of c0urse maa..mesti mau sampai PHD.c00l ape ada PHD..bukan perasaan hasat dengki k. Masalah sekarang nie ak dah apply UPU kemasukan awal bulan 9 lepas noi..tapi tak dapat dengan alasan student diploma tak boleh mohon kerana masa kita orang mohon tuh dalam status sebagai pelajar politeknik lagi.


Masalah nyea sini..kenapa dan mengapa..kitaorang transkrip pum masih belum dapat lagi..memang susah betul la nak dapat.. aku dh try dah buat rayuan minggu nie akan dapat keputusan nya. Mintak2 la aku dapat aku nak sangat sambung belajar.Memang aku stress sangat kerja pum aku apply jugak tapi korang tahu la kan kerja sekarang nie memang susah terutama kerja kerajaan nie yang ada ijazah pum berlambak duk mengangur inikan pulak aku just ada diploma je..memang la kan..



Diploma sekarang nie macam SPM je kan memang orang akan pandang macam tu je  terutama budak2 diploma politeknik macam aku nie lagi la kan,, aku really2 nak masuk U nak sambung buat ijazah..aku berdoa sangat aku ada rezeki aku telah buat rayuan untuk 2 Universiti nie:


UUM: Ijazah Sarjana Muda Pemasaran 

UTHM: Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Teknik  dan Vokasional



Doakan aku jugak ye..hehehhe..baru nak mintak suh doa..dah minggu nie dah nak kuar pum result rayuan tuh.. tak tahu la dapat ke idok kan..Hanya Allah yang menentukan kita hanya merancang..apa2 pun..keputusan ALLAH SWT adalah yang terbaik..kalau aku tak dapat..aku akan apply lagi sampai dapat. "Ya allah sesungguh nya aku mengharap sebaik2 baik keputusan yang akan engkau berikan..jika itu ketentuan mu aku redha dengan kehendak mu"..amin..

Thank you for reading this entry!!




No comments: